0item(s)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Product was successfully added to your shopping cart.

Τσουρέκι πολίτικο Mix 350g

Αξιολογήστε πρώτος αυτό το προϊόν

Γρήγορη Επισκόπηση

Μίγμα για  τσουρέκι με μεστή δομή, όπως αρμόζει σε ένα πολίτικο τσουρέκι.


*Το προϊόν ανασυσκευάζεται σε σακουλάκι τύπου Doypack των 350g.

Κωδ. προϊόντος: FS-009081

Κατασκευαστής: FoodStuff

Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα

Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο

4,40 €

Λεπτομέρειες

Συστατικά
Αλεύρι σίτου, ζάχαρη, αβγό πλήρες αφυδατωμένο, πλήρες γάλα αφυδατωμένο, αντισυσσωματικό: Ε170, αρτυματικές ύλες (μαχλέπι), γαλακτωματοποιητής: Ε471, Ε472e), αλάτι, αρωματικές ύλες, χρωστική: Ε160a, βελτιωτικά αλεύρων: Ε300, α-αμυλάση.

Αλλεργιογόνα
Σιτηρά που περιέχουν γλουτένη και παράγωγα αυτών, γάλα και παράγωγα αυτού, αβγό και παράγωγα αυτού.
Μπορεί να περιέχει ίχνη σόγιας και παράγωγα αυτής, φιστίκια και παράγωγα αυτών, ξηρούς καρπούς και παράγωγα αυτών, μουστάρδα και παράγωγα αυτής, σπόρους σησαμιού και παράγωγα αυτών, σελίνιο και παράγωγα αυτού, διοξείδιο του θείου (SO2) και θειώδεις ενώσεις.

Συντήρηση
Διατηρείτε τη συσκευασία καλά κλεισμένη σε ξηρό και δροσερό μέρος στους 16–25°C.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Κατασκευαστής FoodStuff
  1. Αξιολογήστε πρώτος αυτό το προϊόν

Write Your Own Review

Υλικά
- 350 γρ. τσουρέκι 
- 120 γρ. νερό χλιαρό (30°C) 
- 32 γρ. μαγιά νωπή 
- 30 γρ. βούτυρο γάλακτος 

Εκτέλεση
- Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και αναμίξτε για 30 λεπτά στην αργή ταχύτητα με το εξάρτημα, που έχει σχήμα γάντζου και είναι κατάλληλο για σκληρές ζύμες. 
- Ξεκουράστε τη ζύμη για 30-45 λεπτά και κόψτε την σε τεμάχια επιθυμητού βάρους. 
- Κατόπιν ξεκουράστε τη ζύμη για ακόμα 5 λεπτά. Πλάστε τα τεμάχια στο τελικό τους σχήμα και στοφάρετε στους 35°C με 75% σχετική υγρασία για 45 λεπτά περίπου. 
- Αλείψτε την επιφάνειά τους με αυγό και φουρνίστε χωρίς ατμό στους 170-180°C για 40 λεπτά. 

Chef's tip
- Για ακόμα πιο δυνατό άρωμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι ή μαστίχα ή μαχλέπι ή τριμμένο κάρδαμο ή κάποιο από αυτά που εσείς θα επιλέξετε. 
- Τη μαγιά καλύτερα να την διαλύσετε πρώτα σε λίγο από το νερό (της δοσολογίας), όταν αυτό θα είναι κρύο και μετά να την προσθέσετε στη ζύμη. 
- Όλα τα υλικά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρήση τους. 
- Το βούτυρο μπορείτε να το προσθέσετε και λίγο πριν το τέλος του ζυμώματος. 
- Τα τσουρέκια κατά το στοφάρισμα θα πρέπει να φουσκώσουν κατά 50% από τον αρχικό τους όγκο.